Een beetje geschiedenis...

In het jaar 1934 werd deze vierkantshoeve, een typisch gebouw uit de Haspengouwse Regio, gebouwd door mijn grootouders, Guillaume Goyens en Alice Langenaekers.

Behalve de landbouw, hielden ze hun ook bezig met het fokken van paarden en runderen,  waar mijn grootvader Guillaume, gepassioneerd door het deelnemen  aan  wedstrijden,  zo trots op was. In dit  gebouw werden inderdaad  talrijke kampioenen  geboren.

In het jaar 1958, trouwde hun zoon Marcel, mijn vader,  met Rosa Pétré,  mijn moeder, en namen de boerderij over.

Met veel passie deden ze verder met de landbouw en de fokkerij. De trekpaarden werden stilaan vervangen door traktors.

40 jaar later besloten mijn ouders de uitbating van de boerderij aan mijn echtgenoot, André Brassinne,  en mezelf, hun enige dochter,  over te laten.

Voor André betekent  het werk in de boerderij  meer dan een passie, het is gewoon zijn leven.

 

Wat mij, Ariane, betreft, ben ik sinds mijn jeugd gepassionnerd door  menselijke  relaties en culinaire evenementen. In het jaar  2019  maakte  ik, met het akkoord van mijn echtgenoot  André , van mijn droom een werkelijkheid  door de karaktervolle stallen die in de loop des tijds niet meer echt funktioneel waren,  om te vormen  in een receptiezaal. Mijn doel  was dubbelzijdig : een nieuw leven  geven aan onze familiale hoeve vol geschiedenis , en terzelfdertijd mijn passie voor het organiseren van culinaire evenementen  te delen. Na 2 jaar  werkzaamheden ontstond de huidige zaal, weliswaar functioneel,  maar waarvan evenwel de atmosfeer, ontwikkeld door haar authentieke muren en gewelfd plafond,  de ziel van het verleden doet uitstralen. Van 1934 tot op heden heeft deze zaal drie generaties gepassioneerden zien voorbijgaan ! Laat ons hopen dat de volgende generaties in de toekomst dezelfde passie vertoont.

Ariane Goyens